آموزش تکنولوژی های طراحی سایت را بیشتر بشناسیم

ساخت وبلاگ

امروز قصد داریم بشتر راجع به تکنولوژی های [میهمان عزیز شما قادر به مشاهده لینک نمی باشید. جهت مشاهده لینک در تالار گفتگو ثبت نام کنید. ] و زبان های مختلفی که در این زمینه استفاده میشه اطلاعات کسب کنیم و ببینیم هر کدوم از تکنولوژی هایی که راجع به شون میشنویم واقعا چی هستن ، تکنولوژی هیا مختلفی مثل HTML و CSS و JavaScript و PHP و LESS و SASS و jQuery و فریم ورک هایی مثل Zend و Laravel و ...
ما هرچقدر در این زمینه ها اطلاعات کسب کنیم باعث میشه بهتر بتونیم مسیر صحیح رو انتخاب کنیم و بهتر بتونیم مسیر درست رو انتخاب کنیم .

HTML5

شاید همون طور که اکثر شاگردا دیسک های فلاپی یا برنامه زرنگار رو یادشون نیست، به زودی وقتی برسه که کسی دوران سرد و تاریک html4 و xhtml1.1 یادش نیاد.
قبلا طراحی یک صفحه وب که توی تمام مرورگرها به یک شکل نمایش داده بشه یه مصیبت بزرگ بود. به خصوص اینترنت اکسپلورر کابوس طراحان وب بود. از طرفی هم هیچ کس html رو جدی نمیگرفت چون خیلی از نظر برنامه نویس ها استاندارد نبود.
برای استاندارد سازی html یک عده xhtml رو طراحی کردن که طراح وب رو مجبور میکنه قواعد xml که یک زبان قاعده مند هست رو رعایت کنه. اینطوری تفسیر کردن کدهای html با مشکلات کمتری روبرو بود. اما این مشکلات جدیدی رو به وجود آورد چون خیلی ها xhtml رو درست استفاده نمیکردن و فقط امید دروغی به برنامه نویس ها میدادن.
نهایتا html5 برای نجات همه وارد شد. یک استاندارد برای حکومت بر دنیای وب. البته انقدر این استاندارد جذابه که راهع خودش رو به دنیای موبایل و دسکتاپ هم باز کرده و تقریبا با html5 هر کاری (نه دیگه هر کاری) میتونید بکنید.
یکی از مهمترین خصوصیات html5 و تکنولوژی های همراهش اینه که وظیفه هر کدوم به خوبی مشخصه. مثلا وظیفه خود html5 معنادار (semantic) کردن محتوا و مشخص کردن ساختار صفحه ست. به همین خاطر خیلی از تگ ها و خصوصیت هایی که مربوط به تغییر رنگ و لعاب صفحه بوده از این نسخه حذف شده.
پس اگر html5 مینویسید همیشه این نکته رو به یاد داشته باشید. موقع نوشتن کد html باید تمرکزتون مشخص کردن ساختار و معنادار کردن محتوا به بهترین و تمیزترین شکل ممکن باشه.

CSS3

اوضاع css هم به هیچ وجه بهتر از html نبود. انقدر که آدم احساس میکرد داره مرورگرها رو هک میکنه تا بتونه یه صفحه ساده رو توی همه شون به یه شکل نمایش بده. مرورگرها هر کدوم به یه شکل از css پشتیبانی میکردن و تقریبا برای هر مرورگر باید یه کد مجزا مینوشتیم.
همینطور خیلی از آرزوهای طراحان وب با css2 برآورده نمیشد. مثلا خبری از انیمیشن یا سایه یا طراحی رسپانسیو نبود.
خیلی از کارایی که الان به راحتی با css3 انجام میشه قبلا باید با مقدار زیادی کد javascript انجام میشد که همون طور که حدس میزنید اونم مصیبتای خودش رو داشت.

اگر css مینویسید توصیه خاصی ندارم. فقط یادتون باشه که امکانات css3 تنها در اختیار شما نیست. هر کسی بدون ذره ای خلاقیت میتونه انبوهی از انیمیشن و افکت به صفحه ش بده و حتی رسپانسیو کردن صفحه هم اصلا کار سختی نیست. این امکانات جای خلاقیت و طراحی حرفه ای رو نمیگیره. یا طراح حرفه ای استخدام کنید یا یه طراح حرفه ای بشید.

JavaScript
جاوااسکریت یه زمانی برای این بود که وقتی یه نفر میاد توی وبلاگت یه پیغام بدی بگی "به وبلاگ من خوش آمدید" و وقتی میخواد صفحه رو ببنده (اون وقتا تب هم نبود که تب رو ببنده!) یه پیام بدی که "تو رو خدا بازم بیا" حداقل استفاده عمده ش توی ایران این بود.
توی سایت های خارجی هم خبر زیادی از جاوا اسکریپت نبود. حتی تایید اعتبار فرم ها اکثرا طرف سرور و با php و asp انجام میشد. کمی قبل از ورود jquery و با معرفی شدن تکنیک ajax بود که جاوا اسکریپت جدی تر گرفته شد و به خاطر ساپورت متفاوت مرورگرها کتابخونه های زیادی به وجود اومد که درباره شون توی قسمتای بعدی توضیح میدم.
و به طور خاص یه مساله باعث شد جاوا اسکریپت بدجوری جدی گرفته بشه و اونم رقابتی بود که سر سرعت اجرای جاوا اسکریپت توی مرورگر ها شکل گرفت و حاصلش موتور v8 گوگل بود که توی کروم و خیلی جاهای دیگه استفاده میشه. تا قبل از این سرعت جاوا اسکریپت فقط برای کارای بسیار ابتدایی و محدود قابل اعتماد بود.
یکی دیگه از چیزایی که سرنوشت جاوا اسکریپت رو عوض کرد nodejs بود. موتوری که از v8 گوگل استفاده میکنه و جاوا اسکریپت رو خارج از بروزر اجرا میکنه و بهش قابلیت هایی مثل دسترسی به فایلها رو اضافه میکنه.
این یعنی دیگه میتونید از جاوا اسکریپت به جای php و asp و ruby و پایتون، برای نوشتن برنامه های سمت سرور استفاده کنید. یا به جای cpp و سی شارپ و جاوا، برای نوشتن برنامه های کراس پلت فرم ازش استفاده کنید.
بعضی از برنامه هایی که توی همین کانال باهاشون آشنا میشیم با جاوا اسکریپت (با زبان هایی که به جاوا اسکریپت کامپایل میشن و باز با اونا هم آشنا میشیم) نوشته شدن.

اگر از جاوااسکریپت استفاده میکنید نکات زیر رو بدونید:
- جاوا اسکریپت هیچ ربطی به جاوا نداره غیر از اسمی که به اشتباه روش گذاشته شده، نه مالکشون یکیه، نه سینتکسشون یکیه، نه سمنتیک و ساختارشون یکیه، انقدر بی شباهتن که معنایی نداره فرقاشون رو لیست کنم
- هرچند جاوا اسکریپت هنوز مهربونه و میشه باهاش alert داد، اما دیگه واسه خودش کسی شده و جا داره شما هم جدی بگیریدش و خوب با مفاهیم پیشرفته ش آشنا بشید
- جاوا اسکریپت یه زبان شیءگراست اما اگر با جاوا یا سی شارپ کار کردید، باید تعریف خیلی متفاوتی رو از شیءگرایی باهاش آشنا بشید

و نهایتا این رو بدونید که جاوا اسکریپت بسیار بسیار بد استفاده میشه معمولا و بسیار بدتر از اون درک شده، حتی خارج از ایران. پس به دنبال یه مرجع خوب برای آموزش باشید.


PHP

خیلی خیلی وقت پیش، برنامه نویسی تحت وب گرفتاری های زیادی داشت. زبونایی مثل perl هم چندان سینتکس جذابی نداشتن. یه آقایی برای سایت شخصی خودش php رو طراحی کرد. به همین دلیل این زبان شبیه perl بود اما ساده تر، محدودتر و بی قاعده تر.
از اونجایی که این زبون ساده بود و مخصوص ساخت وبسایت بود و رایگان بود، خیلی زود مشتری های خودش رو پیدا کرد و چندین بار بازنویسی شد تا مشکلاتش برطرف بشه. کم کم شیءگرایی هم به این زبون اضافه شد و توی نسخه آخرش بهینه سازی های خیلی جدی توی سرعت اجراش صورت گرفته.
همون قدر که بین مایکروسافت و اپل، ویندوز و لینوکس، فیفا و پس، پپسی و کوکا و استقلال و پرسپولیس دعوا وجود داره، بین php و asp هم دعوا وجود داشته همیشه. هرچند زبان های دیگه ای مثل ruby و python و جاوا و اخیرا nodejs هم برای برنامه های تحت وب به کار میره، اما این دعوا ظاهرا جذاب تره.
اگر فکر کردید من درباره این دعوا نظری میدم اشتباه میکنید :)) من پیش مخالفای php از php دفاع میکنم و پیش مخالفای asp از asp. چون اصولا دنیا رو سیاه و سفید دیدن درست نیست و هر چیزی نکات مثبت و منفی داره که باید اونا رو در کنار هم دید. و به طور خاص این مقایسه به چندین دلیل غلطه، اولیش اینه که php یه زبانه اما asp یه چارچوبه. پس مقایسه سیب و پرتقاله.
واسه php فریم ورک های مختلفی وجود داره مثل Zend یا Laravel و...
خلاصه با یادگرفتن زبان php میتونید هر نوع وب سایتی رو ایجاد کنید

اندیشه...
ما را در سایت اندیشه دنبال می کنید

برچسب : آموزش تکنولوژی های جاوا,تکنولوژی آموزش های فرهنگی و هنری,کارگاه آموزشی تکنولوژی های موبایل,تکنولوژی های آموزش هوشمند, نویسنده : کاوه محمدزادگان nahyatolafar بازدید : 335 تاريخ : شنبه 23 مرداد 1395 ساعت: 13:35