پنج فناوری که شهرها را برای همیشه تغییر خواهند داد

ساخت وبلاگ

در حال حاضر ما پدیده جهانی شهری شدن را همراه با توسعه سریع فناوری تجریه می کنیم. این امر قابلیت دارد شهرها را به مفهومی که ما امروزه با آن آشنا هستیم تغییر دهد. چنین تغییری تعاملات انسانی، نحوه استفاده ما از فضاهای عمومی و روشهای ساخت و ساز در شهرهایی که در آن ها زندگی می کنیم را تحت تاثیر قرار می دهد.

به طبع شهرهای آینده مکان هایی بسیار متفاوت خواهند بود و ما در این جا به پنج نمونه از فناوری هایی که در شکل گیری آن ها نقش خواهند داشت اشاره می کنیم:

خودرو های الکتریکی :
مبارزه ی طولانی مدت برای پایان دادن به وابستگی بیش از حد ما به خودروها، تلاشی بیهوده است، چرا که اتومبیل یکی از اختراعات هوشمندانه بشر به شمار می رود. اتومبیل در قالب کنونی یک ایراد بزرگ دارد و آن نوع سوخت مصرفی آن است. اما امکان رفع این ایراد وجود دارد.

در واقع اگر خودروها ایجاد آلودگی نکنند می توانند یکی از اجزاء مطلوب شهرهای ما به شمار بیایند؛ البته مشکل تراکم همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند اما ماشین های پاک و بی سر و صدای الکتریکی آینده می توانند اثرات اقتصادی مثبتی برای شهرهای ما در بر داشته باشند و تجربه ی زندگی شهری را برای بسیاری دلپذیرتر کنند.

در خیابان های شهر های آینده لایه هایی از ایستگاه های شارژ اتومبیل های الکتریکی در خیابان ها وجود خواهد داشت. این دورنمایی است که شرکت آمریکایی “مکانی بهتر” آن را به تصویر کشیده است.

رسانه های اجتماعی:
مدت ها است که رسانه های اجتماعی در نحوه تعاملات مردم با هم تغییراتی را ایجاد کرده اند. آیا اینکه تصور کنیم که این رسانه ها شیوه تعامل ما با شهر ها را نیز تغییر خواهند داد خیلی دور از ذهن خواهد بود؟




تعاملات رسانه های اجتماعی در حوزه محیط مصنوع با استفاده گسترده تسهیلاتی نظیر فور اسکویر ( که اطلاعات رستوران ها و مراکز تفریحی را در اختیار می دهد) و مکان یاب های جغرافیایی و فراگیر شدن آن ها در سرویس های شناخته شده ای نظیر فلیکر و توییتر در حال گسترش است. همزمان با افزایش تولید داده های این سرویس ها ما با شیوه های جدیدی از تعامل با شهر ها (خصوصا از طریق موقعیت یاب های جغرافیایی) روبرو هستیم.

امکانات بی سیم :
فناوری وای فای و تری جی مدتی است که سیستم اینترنت با پهنای باند را از دفاتر را حذف کرده و در همه جا فراگیر شده است. در نتیجه با تعداد زیادی از فناوری ها و خدماتی روبرو هستیم که پیش از این وجود نداشته اند، از این جمله رسانه های اجتماعی است که پیش از این به آن ها اشاره شد.

جالب است که بدانید که در شهر های آینده حتی جریا ن برق نیز به صورت بی سیم خواهد بود. بنابراین دیگر دلیلی ندارد که نگران خالی شدن باطری آیفون خود پیش از رسیدن به منزل باشید چرا که به سادگی موبایل شما با ورود به یک ساختمان می تواند شارژ شود. دیگر نیازی به نصب پریز های بی شمار برق نخواهد بود چرا که جریان برق از یک نقطه مرکزی در ساختمان ساطع خواهد شد. سیم و باطری به جز برای استفاده در تجهیزات غیر متحرک به تاریخ خواهند پیوست.

در شهری با امکانات بی سیم، به جای اینکه ایستگاه هایی برای شارژ خودرو های الکتریکی وجود داشته باشد، خیابان هایی خواهیم داشت که خود جریان برق را ساطع می کنند و از این طریق خودروهایی که بر روی آن ها به تردد می پردازند شارژ می شوند.

بتن هوشمند :
هر چند بتن مقاوم است و سازگاری مناسبی با شرایط دارد اما برای تولید این مصالح ساختمانی که فاقد انعطاف پذیری است انرژی بسیاری مصرف می شود. اما با پیشرفت های فناوری نانو امکان تولید نوعی از بتن به وجود آمده است که از این طریق می توان بتنی مستحکم تر و سبک تر تولید نمود که قابلیت ترمیم خود را نیز دارد. نانو تیوب ها لوله های بسیار ریزی هستند که ١٠٠٠٠ بار از موی انسان نازک تر بوده و به سادگی با اضافه کردن آن ها در بتن می توان به نوعی بتن تقویت شده دست یافت. زمانی که این نوع از بتن با با کریستال های خود ترمیمی ترکیب شود که قابلیت پر کردن هر ترک احتمالی را خواهند داشت به نوعی از بتن پیشرفته دست خواهیم یافت که در شهر های آینده به همان اندازه که بتن های معمولی در شهر های امروز رایج هستند معمول خواهند شد.




مدیریت جمعیت:
با افزایش جمعیت شهر ها مدیریت میلیون ها نفری که در این شهرها تردد می کنند به شکل فزاینده ای دشوار است. خوشبختانه پیشرفت هایی که در فناوری های مدیریت جمعیت حاصل شده است خطرات احتمالی ناشی از این مساله را در طراحی ساختمان های جدید و فضاهای عمومی را به حداقل رسانده است. امروزه معماران و طراحان می توانند طراحی های خود را با کمک نرم افزار های شبیه سازی جمعیت اجرا نموده و عملکرد آن ها را بررسی کنند. با این روش آن ها قادر خواهند بود تا مشکلات احتمالی را پیش از ساخت و اجرای پروژه دریابند. این امر بدان معناست که محیط مصنوع آینده توسط متخصصینی طراحی می شود که ابزارهای کافی را برای ایجاد فضاهایی عملکردی و دلپذیر برای کاربران را در دست دارند.

منبع: سایت آقای شهردار

اندیشه...
ما را در سایت اندیشه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان nahyatolafar بازدید : 197 تاريخ : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395 ساعت: 6:05